17 de desembre del 2009

Una focaccia a Londres


Un dels nostres cuiners més admirats és en Jamie Oliver, sobretot per la seva manera de cuinar fàcil i que motiva la creativitat. És un gran defensor dels productes frescos i la cuina saludable. És per això que teníem ganes de poder anar al Fifteen, el seu restaurant a Londres.
Vàrem gaudir molt de tots els plats, però recordem especialment la focaccia amb que ens van sorprendre nomes arribar.


Avui hem intentat fer-ne una nosaltres amb el fornet, i déu n'hi do, ha queda t boníssima.
Us posem la recepta per si la voleu tastar!!

Ingredients:
- 450g de farina de força
- 1 cullaredeta de sal
- 2 cullaredetes de llevat
- 3 cullaredetes d'oli
- 225ml d'aigua
- sal marina per empolsar

Posar tots els ingredients a la cubeta de la panificadora amb el programa d'amassar.
Extén la massa i amb el curro aplana-la deixant les vores lleugerament més gruixudes que els centres.
Deixa-la reposar de nou uns 35 minuts.
Mentrestant, calenta el forn a 200ºC. Ruixa la focaccia amb una mica d'oli d'oliva i sal i esquitxa-la amb una mica d'aigua.
Forneja de 20 a 25 minuts, o bé fins que la focaccia estigui inflada o daurada.

10 comentaris:

Ro ha dit...

Quina enveja! L'últim cop que hi vaig anar a Londres no coneixia el restaurant ni el cuiner (el proper cop serà visita obligada!). I justament ara m'estic llegint el seu últim llibre que té molt bona pinta.

ELS PEIXOS ha dit...

Caram , quan de temps que fa que no sabiem de vosaltres , oi??
El meu home és forner i s´ho coneix tot , aixó.
Molt bona pinta té aquest pa.
Felicitats..

ANNAFS ha dit...

Qué bona no? I si es pot fer la masa a la pani, fabulós.
Només voldria fer una pregunta; a la fotografia sembla que hi hagi algun tipus d' herbes aromàtiques no?

La cuina vermella ha dit...

M'encantaria menjar-me-la, allà a Londres... que bona!

Gemma ha dit...

Ostres, mira que anar a tastar la focaccia a Londres, je je je...
Aquest estiu, a les Dolomites italianes, vam dinar cada dia una focaccia diferent!
Quina sort haver anat al restaurant del Jamie Oliver...

Gent jove pa tou ha dit...

Anna, li vàrem posar una mica d'orenga, i li dona un gustet...mmmmm.

Maria ha dit...

Carai penya, quina pinta que en te aquest pa d'en Jamie.. L'altra dia vam provar la pizza d'ell que va posar l'Eva de la boulangerie i a casa ja l'hem adoptada. Feta amb la pani, of course !!
Un bon Nadal i millor nou any per tots plegats també !!!!!

Kako ha dit...

En casa adoramos la focaccia. Las fotos estupendas, invitan a robarte un trocito. Comérselas en Londres es todo un placer.
Besos y felices fiestas.

tartasacher ha dit...

Hola:
Me alegro os haya gustado el stollen. Yo también hago focaccia de vez en cuando y siempre sale buenísima. Le suelo poner orégano, otras finas hierbas o bien aceitunas negras y tomates cherry o secos. Muchas gracias mil besos y Feliz Navidad

Bon Nadal

Mietta ha dit...

feliz navidad 2010!