La recepta del panettone, també conegut com "pa de Nadal", data del segle XVII i en aquell temps ja incorporava panses i fruita confitada. Nosaltres recuperem aquest tradicional pa dolç italià, tot un clàssic per gaudir-ne en companyia aquests dies de Nadal. Amb aquest panettone no se us resistirà ningú!
Ingredients:
Per la massa mare:
- 250g de farina
- 20g de llevat fresc
- 170g d'aigua
Per la segona massa:
- 500g de farina
- 150g de sucre
- pell de mitja llimona
- 1 cullaredeta de sal
- 4 rovells i una clara
- 170g de mantega
- 170g d'aigua
- 20g de llevat fresc
- 200g panses
- fruita confitada
El dia abans s'ha de fer la primera massa. Posem els ingredients de la massa mare i ho barregem tot, i ho posem en una bossa de plàstic per deixar-ho reposar a la nevera durant 12 hores.
L'endemà, triturem el sucre i la pell de llimona ben fina. Desprès afegim l'aigua i el llevat amb la massa mare i ho remanem tot plegat amb la batedora. Incorporem la mantega, la farina, els rovells i la clara previament batuts amb una mica de sal i ho barregem. Desprès afegim la fruita confitada i les panses previament enfarinades i ho tornem a barrejar.
Deixem reposar la massa en el motlle de 30 a 40 minuts.
Passat aquest temps introduïm en el forn calent a 200º durant 1 hora.
Bon profit i Bon Nadal!!
5 comentaris:
El panettone artesanal és boníssim! Per desgràcia, el que trobem a les botigues sovint no està a l'alçada. Bones festes, panarres.
M-encanta el panetone, pero no m-atraveixo a fer-lo a casa... tinc por queno em pugi prou. A vosaltres us ha quedat perfecte, felicitats!
Ohhh, quin panettone... no l'he fet mai i provaré de fer aquest, a veure que tal surt. Semble ben flonjo i suau..
Un panettone molt bo, segur, i per menjar tot l' any.
Jo el vaig provar de fer l'any passat i la textura que em va sortir no em va acabar de fer el pes. Però el teu té una pinta increïble, així que me l'anoto per l'any vinent! ;)
Publica un comentari a l'entrada