La forma dels pans d'arreu del món respon als gustos culinaris de cada cultura. Cada forma comporta una cocció diferent, una crosta o una molla diferent. En definitiva, que cada pa té el seu gust i la seva forma, en funció dels ingredients i de la seva elavoració.
Però també hi ha un element molt important a tenir en compte: la presentació. El menjar també entra per la vista, i és per això que hem fet algunes proves mirant d'elevorar alguns pans amb formes tradicionals com aquesta trena. El procés no té secret: un cop tenim a punt la massa, només cal dividir-la en dues o tres parts. Agafar cada una d'aquestes parts i treballar-la fins a obtenir una "botifarra" ben allargada. Llavors ja es poden anar trenant entre elles fins a tenir una sola peça, i enfornar en els temps de cocció habituals.
7 comentaris:
Què bé que us ha quedat la trena. Fer-la és fàcil, però que es mantingui la forma un cop cuita, no tant.
Salutacions
Tota la raó! Mengem molt per la vista! :) I aquesta trena, us ha quedat genial! Ara mateix n'agafava un bon bocinet!
Petons!
El proper dia que faci pa, provaré de donar-li forma de trena. Queda molt bé!
Carai, que maco us ha sortit, com un tirabuixò d'aquells d'abans.
Teniu bona ma..
M'encanta el món del pa!
I el teu bloooog!
;)
A vosaltres que os agrada tan el pa i veig que aneu per tot arreu, s´oposo que ja sabeu que cada dos anys , hi ha a Paris una fira de pa molt interesant !!Europain Paris , a finals d´aquest més o a principis del altre.
Si tingues ho temps , os agradaria molt...
El pà de trena es el pà tradicional a Suïssa, es menja els diumenges i en ocassions especial, i realment es deliciòs, a part, que queda realment preciós, com el vostre!!!Salutacions
Publica un comentari a l'entrada