Aquest estiu hem tingut la sort de poder gaudir d'unes vacances a Suïssa, envoltats de muntanyes, vaques, formatges, xocolata... i molts pans.
A Suïssa es coneixen quasi 300 tipus de pans, en pocs països en trobarem tanta varietat. Cada "cantó" o regió té els seus pans tradicionals, i a més hi ha pans típics per a moltes festes o celebracions. Els sussos també demostren molta cura i creativitat en els ingredients: podem trobar molts pans amb cereals biològics, o pans tan originals com el de pastanaga...
Entrar en qualsevol "bäckerei" és un plaer. Hi ha desenes de pans diferents i escollir és un problema perquè tots fan molt bona cara. Nosaltres en vàrem poder tastar de diferents varietats de llavors i el que més ens va sorprendre són els sabors... es nota la cura que tenen per escollir cara ingredient. Els pans resulten cars... però quan els tastes entens i valores el seu preu.
Si teniu la sort de viatjar a Suïssa, no deixeu passar la oportunitat d'entrar en una "bäckerei" i degustar alguns dels seus pans.
6 comentaris:
M'apunto el suggeriment!
Què bé unes vacances a Suïssa! Poca calor, eh?
Si us animeu amb receptes d'alguns d'aquests pans que dieu, feu-nos-ho saber, que ens agradarà tastar-los a nosaltres també.
Que passeu bona setmana!
:)
hola,
tens tota la raó!! els forns son fantàstics allà i el pa bonissím!!
Suissa ha de ser un paradís pels amants de fer-se el pa a casa com vosaltres... entre aquestes backerei i aquests paisatges, segur que heu fet un viatge espectacular!
Un paradís per al panarres, sens dubte!
A Holanda també en vaig veure de molt variats.
Fa temps que tenim pendent anar a Suïssa, ara encara en tinc més ganes...
Publica un comentari a l'entrada