El Lavash és un pa cruixent armeni, té arels iranianes i actualment es menja en tot Pròxim Orient. El secret d'aquest pa perquè quedi cruixent és aconseguir una massa molt fina.
El lavash és un bon acompanyament per picar!!
Ingredients:
- 190g de farina
- 4g de sal
- 1,5g de llevat
- 22ml de mel
- 14g d'oli
- 100ml d'aigua
- Diferents varietats de llavors
Elaboració:
Posem tots els ingredients a la panificadora, (amb l'ordre habitual), amb el programa d'amassat, que ja deixa fermentar la massa uns 90 minuts.
Prepareu una superfície de treball amb farina per treballar la massa, que s'haurà d'extendrà amb un corró fins a obtenir una massa ben fina d'uns 38x30cms.
Mentre exteneu la massa podeu anar girant-la alternativament per facilitar la seva extensió.
Deixeu-la reposar 10 minuts.
Preescalfem el forn a 175º.
Posem la massa en una safata del forn amb un paper de pergamí. Untem tota la superfície de la massa amb una barreja d'una cullerada de clara d'ou i 2 d'aigua.
Ara és el moment de tirar-li per damunt les diferents llavors que tingueu a mà, formant ratlles consecutivament.
Abans de posar al forn feu talls al biaix de la massa amb un tallador de pizzes.
Fornegeu 20 minuts fins que es comenci a daurar per la part superior.
Un cop freda, ja estarà llesta per picar!!!
Font: 'El aprendiz de panadero' de Peter Reinhart.
12 comentaris:
Aquest pa em pareix molt original. No el coneixia i em sembla deliciós!
Gràcies de la recepta!
Que buena pinta.Lo malo es que no lo entiendo todo.
Un saludo
Ostres, amb el cruixent i el tòping, ha de ser un dóna'm dóna'm, d'aquell pa d'anar picant per amagar la gana i no parar...
Per cert, et vaig sentir a El secret, tens una veu molt maca! ;)
Ooooh, no podria deixar d'anar-ne menjant!! Per favor, el cruixent, les llavors i la mel.... quina delícia!!!
Quin pa més suculent! Amb el que m'arriben a agradar les llavors... Gràcies per compartir la recepta!
Fantàstics i semblan que un vici, jo els vaig veient al llibre del Reinhart i sé que caurant un dia d'aquests, segurrrr!.
Ptns
mmmmmmmmmmmmmmmhhhhhh quina pinta! Una pregunta: quin llevat has fet servir?
Felicitats per la recepta!
Marta, em fet servir llevat instantani, que és aquest sec granulat.
Gràcies per els vostres comentaris.
Vaja... quina pinta més bona que te aquest pica pica, amb tantes llavors. Caurà !!
Avui he fet aquesta recepta de pa i ha sortit...tan bo com el de la vostra foto! L'hauré de repetir sovint perquè ens ha agradat MOLT!
Moltíssimes gràcies!
m'agrada molt aquesta recepta de pa per picar. tot un encert.
Molt atractiva aquesta proposta de pa (cruixent, oi?) amb llavors per picar. Ja ho provaré.
Publica un comentari a l'entrada