12 d’abril del 2010

Pa de sègol amb Banneton


Aquest és el primer pa fet amb la Banneton, la funció d'aquestes cistelles és per a la fermentació del pa. Sobretot per pans de fermentació llarga (com és el cas dels pans amb massa mare natural); també són ideals sobretot quan les masses són toves, ja que conserva la forma i l'estructura en la qual la deixem fermentar.
Solen estar fets de materials porosos, cosa que facilita que no s'enganxi la massa a la cistella, a més això seca una mica la superfície que serà l'escorça, fent més fàcil el tall.

El pa ens ha queda't boníssim tot i que la motlle era un pel tupida.

14 comentaris:

Gemma ha dit...

Oh... a part de ser pràctic pel llevat, trobo que aquest banneton fa el pa molt bonic, m'agraden molt tots els cercles que han quedat marcats a la crosta del pa!

La cuina vermella ha dit...

Que bonic queden els pans amb el banneton. El teu de sègol t'ha quedat realment deliciós.
Petons i bon cap de setmana.

Marta ha dit...

Gràcies pel comentari sobre el pa de cervesa, no coneixia el vostre bloc i haig de dir que pel poc que he mirat m'ha agradat molt. Compartim la mateixa afició pel pa fet a casa. M'apunto la tenda de Londres. el meu germà hi viu i no trigaré en visitar-lo.
Per cert, on veu comprar el Banneton?
Bon cap de setmana!

ANNAFS ha dit...

Jo tampoc no sabria on comprar un banneton, i trobo que ha de ser molt pàctic per deixar llevar el pa, i queda molt bé!

Gent jove pa tou ha dit...

El Banneton l'hem comprat a la botiga online Bons focs.
http://www.bonsfocs.com/shop

Núria ha dit...

Molt interessant aquest bloc específic sobre pans. D'on treus la farina de sègol?

Mercè ha dit...

Jo el tinc a la llista de desitjos aquest banneton. ;) Us ha quedat un pa de segol molt bonic!
Petons!

Gent jove pa tou ha dit...

Núria, la farina de sègol la comprem a la dietètica.

Amanda ha dit...

Se ve tremendo este pan y queda precioso con el marcador.
Mil besos.

Andrés ha dit...

Pues sí que ha quedado precioso, y tiene una pinta alucinante.

¡Enhorabuena! y buen provecho, ;)

Núria ha dit...

Moltes gràcies, ja en buscaré!

Ruben ha dit...

A mi també m'agraden molt les anelles que queden marcades al pa :-)

Núria ha dit...

la banneton es exclusivament per fermentar no??? no es posa al forn oi??

Gent jove pa tou ha dit...

Nuria, la Bannetona nomès s'utilitza per llevar el pa!