23 de gener de 2011

Espirals de pizza

En una nit gelada com la d'ahir, bé de gust quedar-se a casa i gaudir del sofà i una bona pel·lícula. I què millor per acompanyar-ho que una pizza! Però com que ja n'hem tastat de tots els gustos... vàrem decidir donar-hi una volta. Mai millor dit, perquè la recepta que us proposem transforma el típic tall de pizza en una espiral. No és gens complicat, i la presentació és d'allò més original.

Primer de tot, s'ha de preparar una massa de pizza. Nosaltres ho vàrem fer amb les proporcions que us indiquem i la vàrem elaborar amb l'ajuda del fornet i el seu programa de masses.

Ingredients massa de pizza:
-1 cullerada sopera d'oli
- 240 ml d'aigua
- 1 culleradeta de sal
- 480g de farina
- 1 cullerada de llevat sec granulat

Un cop tingueu la massa a punt, exteneu-la sobre una superfície de treball per obtenir una forma rectangular de 3 o 4 mm de gruix i uns 25cm d'ample i 50cm de llarg.


Un cop tenim la massa ben extesa, començarem a preparar el farciment. Introduïu en un bol tots el ingredients i barregeu fins que us quedi una pasta homogènia. Ha de tenir una cremositat suficient perquè després permeti escampar-la fàcilment per la massa, però que no us quedi gaire líquida, eh?

Ingredients per el farciment:
- 80g de formatge parmesà ratllat
- 1 culleradeta d'orenga
- 1 culleradeta de fines herbes
- 1 culleradeta de mantega
- 1 cullera d'aigua tèbia

I posteriorment:
- 100gr de mozzarel·la ratllada

Ja podem escampar el farciment per damunt de la massa, procurant de deixar-ne sense 1cm als voltants, que després ens permetrà de segellar-ho per una millor manipulació dels espirals. Després del farciment, podrem escampar la mozzarel·la pel damunt de tot. Ja ho tindrem a punt per començar a elaborar les espirals.


Primer de tot doblegarem tota la massa longitudinalment pel cantó curt, així ens hauria de quedar una forma d'uns 12cm x 50cm de llarg. Pressioneu lleugerament les vores de la massa i ja podrem començar a tallar les peces per fer les espirals. Amb l'ajuda d'un tallador circular, talleu unes tires de 1'5 cm. Després agafeu les tires per les puntes i gireu ben bé una volta i mitja fins a obtenir l'espiral. Aneu situant les espirals en una safata amb paper de fornejar, amb una mica de separació (penseu que creixen una mica).


Ja ho podrem posar al forn que prèviament haurem escalfat a 190º. Deixarem que es cogui de 20 a 25 minuts. Deixeu-les refredar només una mica... si podeu! De fet, calentones és com són més bones.

25 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Quina bona idea! Aquesta recepta triomfaria en "La recepta del 15" que organitzen "Els fogons de la Bordeta" i "Xocolata Desfeta". Prenc nota per que la farem a casa, segur que els hi encanta. Gràcies!

Xavier ha dit...

Molt bona idea, xics!
Ara se m'acut que es poden farcir de força coses!!!

Us ha pujat un munt la pasta, veritat? Tenen un coloret preciós.

el taller de cuina ha dit...

Mmmm!!! amb el vostre permís les farciré tembé de romesco ara que venen les calçotades!!!

Gemma ha dit...

Ab el fred d'aquests dies, encendre el forn sempre ve de gust, je je je...
Han de quedar uns espirals super aromàtics i gustosos!

ANNAFS ha dit...

Es un idea fabulosa, que m' anoto per fer-la, que les meves filles s'hi lleparan els dits!

Adriana ha dit...

quina delicia!

Visc a la Cuina ha dit...

M'agrada... MOLT! A casa fliparan!

Mima ha dit...

Ummmm que bonissim :O) I com diuen els 'amuntsignants' una recepta que pot acollir infinitat de farcits. Felicitats, yeap!
Per cert m'agrada moooolt el vostre curró :O)

El plat blanc ha dit...

Ei!!!! Moltes gràcies per passar pel meu blog i deixar-hi un comentari , així he pogut conéixer el teu. Aquestes pizzes m'han agradat molt i tu ho has explicat excel·lenment.

RUBEN ha dit...

És que no hi ha res com una pizza feta a casa eh? Ostres quina bona idea això de donar-li forma d'espiral! Per cert, quin corró més xul·lo!!!

Asela Masià ha dit...

Quina idea més bona i que bonic queda. Gràcies per la vostra visita. Una abraçada.

a peu coix ha dit...

Quin enginy!
M'ha encantat la idea i l'explicació

Ingrid ha dit...

Bestial!!! aquests palets estan d'escàndol, realment bons...i fàcils de fer, segur que m'hi poso aquest cap de setmana.
Molts petonetsss

*Eva* ha dit...

quina proposta més bona! per un aperitiu també són perfectes.

Jordina ha dit...

Quins espirals de pizza més originals!!! Per cert, on heu comprat aquest curro?
Felicitats pel blog!!!

Catieu ha dit...

Moltisimes gràcies per la teva visita i el teu comentari. Però sobretot per donar-los la oportunitat de conèxier aquest blog tan fantàstic. Ja tens dues seguidores més.
Aquestes espirals les preparem segur, tenen una pinta exquisita....

Gent jove pa tou ha dit...

Jordina el curro és de la marca Joseph Joseph
www.josephjoseph.com

I el vaig comprar a la botiga de 'El Amasadero'

glutoniana ha dit...

Quina bona manera de donar-li la volta a la pizza. Deliciós segur!


Las recetas de Glutoniana

Anna ha dit...

Una manera ben original de preparar la pizza! I sembla força fàcil de fer... M'ha encantat el teu blog, tot i que encara em fa una mica de respecte el món del pa casolà. Aviat m'hi hauré de posar!

Salutacions!
La Taula d'en Bernat

Maria ha dit...

Molt bona idea... Una manera diferent de fer la pizza. Apuntat queda !!

Visc a la Cuina ha dit...

Ahir per sopar vaig fer aquestes espirals de pizza, éxit rotund! Repetirem! Moltes gràcies per la recepta!

Gent jove pa tou ha dit...

Visc a la Cuina, quina il·lusió que hagueu provat aquesta recepta!!

Mireia ha dit...

una gran recepta, l'acabem de provar i és bona i molt "resultona"

Mireia ha dit...

una gran recepta, l'acabem de provar i és bona i molt "resultona"

Mercè Montardit ha dit...

una recepta genial! molt original i ben segur boníssima!!!

prenc nota,

una salutació,

www.unestapes.blogspot.com