20 d’abril de 2008

Pa de Sant Jordi



PA DE SANT JORDI
600 gr. de farina de força
400 ml. d'aigua
1,5 culleradeta d'oli
5 culleradetes de llet en pols
1,5 culleradetes de sal
4 culleradetes de sucre
2 culleradetes de llevat granulat
180 gr. de sobrassada
1 culleradeta de cúrcuma

1) Amassar-ho tot excepte la sobrassada.
2) Separar 2/3 de la massa (groga) i deixar-la llevar 30 min.
3) Afegir la sobrassada calenta en el 1/3 de massa restant, deixant-lo llevar també 30 min.
4) Per 2 pans, fer 10 parts en forma de beta de la massa llevada groga i 8 de la vermella.
5) Disposar les tires en forma de senyera dins d'un motlle allargat.
6) Deixar-ho llevar 45 min. més.
7) Coure-ho al forn 30 min. a 190ºC amb el foc de baix (afegir dintre del forn un cassó amb aigua per permetre'n l'evaporació)

3 comentaris:

Joan ha dit...

Quin pa més original, tot i que trobo que és força complicat.
El video està xulo, però podria haber possat més imatges per veure-hi el passos de com es fa.

Per cert, el tio fa una mica de por!!

Ro ha dit...

Quina passada! Què bo. Sóc una fan total d'aquest pa i de fet ja friso perquè arribi demà i poder comprar-lo (per cert, cada any més car). Em guardo la recepta per si m'atreveixo. Merci!

pa de sant jordi ha dit...

És cert, crec que el pa de sant jordi es un dels pans més esperat de la primavera!

ànims que només falten dues setmanes!

Per cert, el video ja no es pot veure?