9 de setembre del 2013

English Muffins

És una recepta senzilla, no són més que uns panets rodons i plans de massa simple que es couen en una planxa en comptes d'enfornar.
La recepta de muffins anglesos és un clàssic que s'acostuma a pendre per esmorzar, es serveixen oberts per la meitat, torrats i acompanyats de mantega i melmelada, o bé salats i tambè amb ous Benedictine. A nosaltres ens agraden de totes les maneres!

Són una delícia, i si són acabats de fer molt millor.


Ingredients:
300ml d'aigua
25gr de mantega fosa
1 culleradeta de sal
450gr de farina de força
1 culleradeta de llevat

Primer cal introduir tots els ingredients en l'ordre habitual a la cubeta de la panificadora. L'aigua per començar, després la sal i la mantega que haurem fos en un got al microones. A continuació hi afegim la farina i al capdamunt, sense que toqui l'aigua, el llevat. Ja ho podrem posar a la panificadora i seleccionarem el programa d'amassar.

Un cop finalitzat el programa ja podrem retirar la massa de la cubeta i la posarem en una superfície enfarinada per treballar-la. Tallarem la massa en 8 parts iguals, i treballarem cada part fins a aconsseguir una bola. Després l'aplanarem fins a obtenir uns panets plans d'uns 10cm de diàmetre. Les deixarem en una safata enfarinada i les taparem amb un drap per deixar-les llevar durant 20-30 minuts.

Posarem a escalfar una paella d'uns 28cm al foc. Si podeu, seleccioneu un fogó del mateix diàmetre i poseu el foc a temperatura mitja-baixa. Engreixeu la paella amb una mica d'oli vegetal. Agafeu dos o tres panets (que hauràn crescut una mica) i amb molt de compte les poseu a la paella sense que es toquin. Les tapeu amb una tapadora sense que les aixafi i les deixeu coure uns 10 o 12 minuts.




Ara podrem aixecar la tapadora i girar els muffins, i pressionar-los una mica perquè es torrin una mica per l'altra cara durant uns 3 minuts. No cal que els tapeu ara només volem que agafin color per l'altra cara. Un cop torradets ja els podreu treure, i repetir l'operació amb la resta.



Deixeu que es refredin una mica abans d'obrir-los. Un cop oberts els podreu torrar en una torradora o bé al forn. Als anglesos els agrada obrir aquests muffins de manera irregular amb una forquilla perquè així fan més crestes. Un cop torradets ja els podeu posar al plat i afanyar-vos a menjar-los… perquè no ho podreu resistir!


7 comentaris:

VISCalacuina ha dit...

Demà mateix m'hi poso!

Jordi ha dit...

Quina recepta més original! S'hauran de probar aquests muffins...

JUEGO DE SABORES ha dit...

Este pan casero es de lo más apetecible!!
Ana de JUEGO DE SABORES

Mercè ha dit...

Ostres, no sabeu lo contenta que m'heu posat!! I quins records!! Els penso fer ben aviat!! M'encantaven per esmorzar!! Merci per la recepta!

Eva Flores ha dit...

T'han quedat molt bé!!!

Judith ha dit...

Fa segles que no menjo cap Scon, així que m'emporto la recepta per veure si la faig aviat! petonets

andreu.sanchez ha dit...

Hola,

Hem vist que tens moltes receptes! Et volem presentar la pàgina myTaste.cat, una comunitat on els bloguers de cuina catalans poden compartir totes les seves receptes, segur que els usuaris gaudiran molt amb el teu blog!
Hem creat també un Top blogs de receptes on podràs trobar la llista de tots els blogs que ja s’hi han afegit, i també hi podràs afegir el teu. I no t’has de preocupar, perquè tot és de franc!

Quedem a la teva disposició!
Andreu
MyTaste.cat