1 de juny del 2010

Pa de bacó amb cervesa negra

El divendres vàrem gaudir d'una classe de cuina amb el David Lienas a l'espai Consum, el taller era un monogràfic sobre el pa, gràcies a la Gemma.

Va ser una classe molt interessant on vàrem seguir pas a pas vàries receptes: com es fa la massa mare, pa de llet amb nous, pa de formatge amb pebre vermell picant, pa de bacó amb cervesa negre, coca de recapte i pizza margarita.

Nosaltres avui hem fet la del pa de bacó amb cervesa negre, encara que n'em variat la presentació i l'hem preparat en forma de pa rodó amb l'ajuda de la bagetona.

Ingredients:
- 250g farina de força
- 15g de llevat
- 125gg de cervesa negra
- 5g de sucre
- 10g de sal
- 40g de bacó fumant
- oli d'oliva

Poseu els ingredients en l'ordre habitual al fornet i seleccioneu el programa 11, que durant 90 minuts us prepararà la massa.
Un cop acabat el programa, retireu la massa del fornet i treballeu-la breument en una superficie enfarinada fins a aconseguir una bola.
Col·loqueu aquesta bola a la baguetona perquè faci la darrera llevada. Deixeu-la reposar durant 30 o 40 minuts.
Ja ho podreu enfornar en una plata de forn de 30 a 35 minuts a 170º.

10 comentaris:

Gemma ha dit...

Us ha quedat fantàstic, molt millor que l'original! ja us vaig dir que per vosaltres seria una classe molt senzilla... Sou uns experts fent el pa a casa ;)

ligoacoma ha dit...

Noi, quin bloc més guapo!

M'agrada molt això del pà fet a casa. Nosaltres teníem un fornet, però la va dinyar el pobre; ara, quan en fem, el posem a coure dins el forn normal.

Ja m'aniré passant per aquí, que tot fa molt bona pinta.

A reveure,
:)

cocina con sabor ha dit...

Oooh! aquest pa té una pinta fantàstica, que bo!

El faré molt aviat ;)

Petons macos

Visc a la Cuina ha dit...

Que bonic...el provaré, no em puc resistir als vostres pans!

Cristina ha dit...

No havia entrat mai al teu blog veig que ets un expert en pa, tots tenen molt bona pinta no sabria pas quin escollir. Aquest de cervesa i bacó t'ha quedat fantàstic i amb la farina per sobre queda molt rústic.
T'aniré seguint!!

Nadji ha dit...

Un pain très réussi. J'aime beaucoup.
A bientôt.

Maria ha dit...

Carai, que be us ha sortit. Jo també vaig anar a aquesta classe, un altre dia, i els vaig provar de fer tipus panets.. no em van quedar massa be, dussos i poc pujats. Ho tindré que provar de nou veient el vostre..

La cuina vermella ha dit...

marededéusenyor!! Quina guapada de pa, i quins sabor més bons que heu triat per farcir-lo i aromatitzar-lo. Genial aquesta recepta. Molts petons.

Eva Flores ha dit...

aquest pa us ha quedat espectacular, s'ha de provar.

Judith ha dit...

Quin especte tant delicios que té aquest pa, a casa també ens agrada molt el pa de qualsevol tipus, acompanyat d'un bon tomàquet i embotits, hummmm