15 de març de 2010

Molletes

El Mollet és un tipus de pa amb unes característiques pròpies que el diferencien d'altres tipus de pa, és de molla tova i poc cuit.

Ingredients molletes:
* Massa mare: 12g llevat, 85g de farina i 500ml de llet.
* 600g farina c
* 50g oli
* 350g aigua
* 1 cs sal
* 1 cc sucre


Per fer la massa mare, posem els ingredients a la cubeta de la panificadora. Connectem el programa d'amassat i ho deixem funcionar fins que es formi una bola.
Desprès t
raiem la bola i la submergim en aigua temperada tapant amb un film de plàstic. Quan la bola pugi a la superfície estarà llesta.


Per fer les molletes posem la massa mare i la resta dels ingredients a la cubeta amb el programa d'amassat.
Un cop finalitzat posem la massa sobre una superfície enfarinada i la dividim en porcions. Les aixafem perquè quedin planetes.
Les deixem llevar durant una hora o una hora i mitja.
Preescalfem el forn a 190 º.
Posem al forn les molletes amb vapor durant 20 minuts. Vaporitzem amb aigua les molletes abans d'introduir-los al forn i 5 minuts després d'haver iniciat la cocció.
Deixem refredar sobre una reixeta.

8 comentaris:

Xavier ha dit...

Mmmhh! Tenen molt bona pinta.

Podries explicar-nos com les vaporitzes? Amb un espai d’aigua o posant-les damunt d’un olla amb aigua bullent?

Gràcies!

La cuina vermella ha dit...

i Mollet (del Vallès) és el nostre poble, haurem de parlar amb l'alcalde per a que faci dels teus molletes, el pa oficial de la nostra contrada!! Molts petons.

Gent jove pa tou ha dit...

Per "vaporitzar" els molletes podeu utilitzar un esprai vaporitzador si en teniu un en condicions per a cuinar, o de manera més casolana amb un pinzell de silicona. L'objectiu és que quedi ben mullat abans d'introduir-los al forn i cinc minuts després de posar-los a coure.
Fixeu-vos també que no han de quedar blanquets... gens torrats. Bon profit!

Gemma ha dit...

No hi ha res millor que el pa fet a casa, oi? I sentir l'oloreta que surt del forn mentre es cou... L'espera es fa eterna!

Mercè ha dit...

Oh, quina pinta tan fantàstica!! I de ben segur que deliciosos! Els haurem de provar! ;)
Petons!

Margarida ha dit...

Ara me'n menjaria un amb mantega i xocolata (i això que ja he sopat)! Deuen ser deliciosos!

Menchu ha dit...

Estimada amiga
Hemos visitado tu blog y estamos muy interesados en hacerte una propuesta.
Mi mail es menchu@extremacalidad.com
Si eres tan amable me envías tu dirección y contactamos.
Un saludo.

Roger ha dit...

Hola,

porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

Gràcies!

Roger