26 de gener del 2010

Trena de pa

La forma dels pans d'arreu del món respon als gustos culinaris de cada cultura. Cada forma comporta una cocció diferent, una crosta o una molla diferent. En definitiva, que cada pa té el seu gust i la seva forma, en funció dels ingredients i de la seva elavoració.
Però també hi ha un element molt important a tenir en compte: la presentació. El menjar també entra per la vista, i és per això que hem fet algunes proves mirant d'elevorar alguns pans amb formes tradicionals com aquesta trena. El procés no té secret: un cop tenim a punt la massa, només cal dividir-la en dues o tres parts. Agafar cada una d'aquestes parts i treballar-la fins a obtenir una "botifarra" ben allargada. Llavors ja es poden anar trenant entre elles fins a tenir una sola peça, i enfornar en els temps de cocció habituals.

7 comentaris:

Francesca ha dit...

Què bé que us ha quedat la trena. Fer-la és fàcil, però que es mantingui la forma un cop cuita, no tant.

Salutacions

Mercè ha dit...

Tota la raó! Mengem molt per la vista! :) I aquesta trena, us ha quedat genial! Ara mateix n'agafava un bon bocinet!
Petons!

ANNAFS ha dit...

El proper dia que faci pa, provaré de donar-li forma de trena. Queda molt bé!

Maria ha dit...

Carai, que maco us ha sortit, com un tirabuixò d'aquells d'abans.
Teniu bona ma..

Xavier ha dit...

M'encanta el món del pa!
I el teu bloooog!

;)

ELS PEIXOS ha dit...

A vosaltres que os agrada tan el pa i veig que aneu per tot arreu, s´oposo que ja sabeu que cada dos anys , hi ha a Paris una fira de pa molt interesant !!Europain Paris , a finals d´aquest més o a principis del altre.
Si tingues ho temps , os agradaria molt...

Unknown ha dit...

El pà de trena es el pà tradicional a Suïssa, es menja els diumenges i en ocassions especial, i realment es deliciòs, a part, que queda realment preciós, com el vostre!!!Salutacions