5 de setembre de 2009

Brioix portuguès


Hem vist aquest brioix en varis blocs, i ens venia molt de gust fer-lo, especialment per la seva presentació.
Ingredients:

  • 500 g de farina de força
  • 70 g de sucre fi
  • 90 g de mantega
  • 120 mL de llet tèbia
  • 3 ous
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 sobre de llevat sec
Elaboració:
Posar tots els ingredients a la cubeta de la panificadora amb el programa d'amassar (moulinex 11).
Un cop acabat, ens untem les mans i la taula de treball amb mantega i hi posem la massa. Fem 9 boles de 75 g i amb la resta de la massa fem una bola més gran. Es col·loquen les boles amb forma de flor sobre una safata de forn enfarinada i dins un cèrcol. Deixem reposar la massa 1 hora.















Retirem el cèrcol i el pintem amb ou batut. S'empolsima amb sucre i l'enfornem durant 20-25 min. a 180º. Es deixa refredar i ja està llest per menjar!!!




11 comentaris:

MaryLou ha dit...

T'ha quedat molt bonic!!!!
Ens agrada molt aquest brioche, amb una miqueta de xocolata!
Petonets

Gemma ha dit...

Qudea molt bonic, amb aquesta forma de flor. I si a sobre es fet a casa, ha de ser boníssim, ideal per esmorzar untat amb una mica de melmelada o una presa de xocolata!

ANNAFS ha dit...

Aquest brioix té una pinta... Segur que provaré de fer-lo. Igual que moltíssimes deles idees que he pres d' aquest bloc. a mi m' encanta experimentar amb el pa, i com que tinc la maquineta... penso provar un munt de receptes.

Margarida ha dit...

Jo també tinc una Moulinex, i quin descans!
Aquest brioix té una pinta impressionant. Sabeu? m'ha agradat conèixer el vostre bloc, i és que poques persones hi ha al món tan panarres com jo!
Una abraçada!

Clara ha dit...

sisplau, necessitem trobar on comprar FARINA DE FORÇA. No hi ha manera de trobar-ne enlloc!
Gràcies
Clara

Gent jove pa tou ha dit...

Nosaltres la comprem al forn.
En aquesta botiga segur que també en trobaràs i de moltes varietats:
http://gentjovepatou.blogspot.com/2008/02/provedors-de-farina-i-llevat.html

Mercè ha dit...

A banda de la presentació que és molt bonica, oi que és bo???!! :)
Petons!

Maria ha dit...

Un dia el tinc que provar de fer, aquest portugués. Us ha quedat molt be, per agafar-ne un boci..

Al final, jo com farina de força faig servir la Gallo normal, que te un 11% de proteines i hi afegeixo alguna cullerada sopera de gluten, que compro a la tenda de dietètica i ja me n'oblido de tenir que comprar expressament farina de força. I sempre m'ha resutat be.
I a vegades, com ara que estic fents uns panets, ni gluten hi poso, que se m'ha acabat. La Gallo normal és de semi força i no està gens malament.

Eva ha dit...

A mi m'encanta aquest brioix! tinc ganes de repertir-lo però farcit de xocolata o mermelada.
pt!
Ma Petite Boulangerie

Chari ha dit...

Me ha encantado tu blog, me pasaré a menudo y si no consigo traducir algo ya te preguntaré.

Saludos!!!

Joan Rodríguez ha dit...

s'em fa la boca aigua !