29 de maig de 2008

Rodò de mig

Ingredients:
- 3,5 cullerades d´oli
- 190ml d´aigua
- 1 pessic de sal
- 2,5 cullerades de sucre
- 1,5 cullerades de llet en pols
- 350g de farina de força
- 1 cullerada de llevat en pols

Preparació:
Posem els ingredients a la panificadora, programa amassat.
Un cop acabat el programa, treiem la massa i, en una superfície enfarinada, treballar-la una mica.
Donar la forma que més us agradi i deixar-la en repòs uns 30 minuts.
Un cop passat la mitja hora, pressionar lleugerament amb dos dits el centre del pa per eliminar les bombolles d´aire més grans.
Posem la safata al forn (prèviament escalfat) a 200º uns 20 minuts, fins que es daurin.



25 de maig de 2008

Pa d'orenga

Només cal que afegiu 5 gr d'orenga a qualsevol recepta de pa bàsic o francès, fet amb farina blanca. En fareu un pa aromatitzat boníssim per menjar-lo sol o bé únicament amb un raig d'oli o sucat amb tomàquet.